Студенти ще мерят сили в "Русенска универсиада"

0

Вътрешно студентско първенство "Русенска универсиада" организира през този месец Студентският съвет при Русенския университет.

Събитието е за поредна година и е по повод на празника на висшето училище - 12 ноември, съобщиха от учебното заведение.

Универсиадата включва състезания по футбол, баскетбол, бадминтон, волейбол, тенис на маса, шахмат, спортно катерене, спортно ориентиране, канадска борба, комбинирана щафета и планинарство.

От висшето училище информират, че на 10 ноември /събота/ ще се състои Университетски лъчев марш. Участниците в него ще преминат по пет различни маршрута. В планинарския лъч ще участват студенти и преподаватели, които ще направят изкачвания в граничната планина Беласица под мотото "България от край до край". Катерачният маршрут ще събере алпинисти на скалите край река Русенски Лом, където през 1910 г. са направени първите в България опити за катерене с въже.

Спелеоложкият лъч ще премине през Бялата пещера край село Божичен и ще продължи към хижа "Алпинист" в село Басарбово; велосипедният ще тръгне от Русенския университет, ще премине край паметника на Ангел Кънчев и ще продължи към кв. "Средна кула". Гребният лъч ще е по поречието на река Русенски Лом.

Всички участници ще се съберат пред паметната плоча край кв. "Долапите", където през 1908 г. е създадено първото юношеско туристическо дружество в България - предшественик на Юношеския туристически съюз (ЮТС).

Официалното награждаване на най-добрите спортисти ще се състои на церемония по повод на студентския празник - 8 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари