Русе почете загиналите пожарникари

0

Днес, пред паметника на бул. „Трети март”, русенски пожарникари поднесоха цветя и венци в почит на загиналите си колеги при изпълнение на служебния дълг и професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР.

Тази година се чества 110-тата годишнина от преучредяването в гр. Русе на първото в България доброволно пожарно дружество „Спасител“.

На церемонията сред официалните гости бяха областният управител Стефко Бурджиев, зам.-кметът по устройство на територията на Община Русе инж. Димитър Наков, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, гл. архитект на община Русе Живка Бучуковска, директорът на  ОД на МВР-Русе комисар Теодор Атанасов, директорът на РДПБЗН комисар Димитър Павлов, старши комисар Красимир Шотаров, председателят на УС на Асоциацията на доброволците инж. Иван Видоловски, както и граждани.

Инж. Наков пожела от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов - здраве и късмет на всички пожарникари. „Пожарното дело в България има богата история и постижения, сравними в много отношения с развитите европейски страни. Редица поколения са дали своя принос за просперитета на пожарната сигурност като гаранция за ефективна борба с огнената стихия“, допълни инж. Димитър Наков.

В края на церемонията бяха отличени служители с писмена похвала за конкретен личен принос при изпълнението на служебните си задължения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари