Русенци ще почетат геноцида над арменския народ

1
В двора на арменската църква „Сурп Аствадзадзин“ ще се състои възпоменателна церемония с полагане на венци и цветя
В двора на арменската църква „Сурп Аствадзадзин“ ще се състои възпоменателна церемония с полагане на венци и цветя Снимка: Областна администрация - Русе / архив

В двора на арменската църква „Сурп Аствадзадзин“ ще се състои възпоменателна церемония с полагане на венци и цветя

В Русе ще бъдат почетени 109 години от геноцида над арменския народ, извършен в пределите на Османската империя. На 24 април от 18:00 часа в двора на арменската църква „Сурп Аствадзадзин“ ще се състои възпоменателна церемония с полагане на венци и цветя.

Трагичните събития, разиграли се през 20-и век, са известни в цял свят като Арменски геноцид, а скръбната годишнина по традиция се отбелязва на 24 април. Припомняме, че на тази дата през 2015 г. българското Народно събрание прие декларация, с която признава „масовото изтребление“ на арменците. По време на възпоменателната церемония ще бъде отслужена църковна служба от отец Дирайр Хадавян. Представители на арменската общност ще припомнят част от историческите факти около събитията отпреди повече от век.

На церемонията се предвижда да присъстват и представители на ръководството на Областна администрация – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    българин
    А кога ше се почете геноцида над българския народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари