Русенските пожарникари почетоха паметта на загиналите си колеги

0
Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март"
Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март" Видео: КИС 13

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя, настоящи и бивши служители на регионалната дирекция пожарна безопасност и защита на населението в Русе, отдадоха почит на загиналите през годините свои колеги.

Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март".

"Въпреки ежедневните опасности, огнеборците ще продължават да бъдат в 24-часова готовност да спасяват човешки живот", каза в словото си комисар Димитър Павлов. Областният управител Галин Григоров, от своя страна, благодари на пожарникарите за това, че съзнателно са избрали тази професия, въпреки рисковете.

Беше почетена и паметта на загиналия на 18 август при изпълнение на служебния си дълг младши инспектор Николай Елефтеров Николаев от районната служба в Бяла. Той беше удостоен посмъртно с най-високото отличие - почетен знак на МВР.

В навечерието на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември - бяха наградени 9 служители от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе за принос при изпълнението на професионалните им задължения.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари