Росен Плевнелиев: Цената ще бъде жестока, ако нямаме действащ парламент и правителство

0
В хаоса се раждат чудовища. Ако се снишим, ще има друг тип управление, предупреди той
В хаоса се раждат чудовища. Ако се снишим, ще има друг тип управление, предупреди той Снимка: БГНЕС

Според него има решение, независимо с кой мандат

Ако нямаме действащ парламент и правителство, цената ще бъде жестока, заяви президентът на България в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев в "120 минути" по bTV.

В хаоса се раждат чудовища. Ако се снишим, ще има друг тип управление – антиевропейско, дори може да говорим за прословутата идея за президентска република, а това ще е краят на демокрацията“, коментира още Плевнелиев.

Той и Соломон Паси оглавиха контактната група, и която проведе разговори с ГЕРБДПС и „Български възход”.

Според Плевнелиев „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП, които са опитвали да поставят в изолация ГЕРБ, са започнали да излизат от сянката на играта на пълна изолация с цената на всичко.

Плевнелиев добави, че влизането на България в еврозоната е стратегически приоритет.

Всички институции ще работят по-добре, дори прокуратурата ще работи по-добре, заяви той.

На въпрос дали е обсъждано отстраняването на главния прокурор като условие за компромис Плевнелиев заяви: Аз виждам конституционно мнозинство с ясно декларирани приоритети за правна реформа. Всичко, за което „Демократична България” се борят, могат да го получат.

„Ако става въпрос само за заменяне на един човек с друг, тази реформа ще се дискредитира. Става въпрос, че всемогъщият главен прокурор вече няма да е такъв, контрол върху неговата дейност, разделяне на Висшия съдебен съвет – има пълно съгласие. Ние можем, ако има работещо НС и правителство, виждам, че законопроектът за правна реформа може да бъде готов за шест месеца и до една година приет“, обясни Росен Плевнелиев.

Според него независимо с кой мандат тези неща могат да се случат.

На въпрос дали би връчил третия мандат на „Демократична България“, Плевнелиев отговори: Държавният глава е длъжен да направи така, че да даде третият мандат на тези, които имат най-голям шанс.

Най-устойчиво би било ДБ да излезе и да каже, ето тези неща могат да се случат. Време е да излязат от сянката на тежките противопоставяния. Правната реформа може да се случи“, каза още Росен Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Indianec v BG
    Бързат да съставят удобен за САЩ кабинет във все още преобладаващото евроатлантически настроено статукво, защото при нови избори не се знае дали електоралните нагласи няма да им развалят изгодата. Разходите за плащане на политическия слугинаж, вече не могат да се правят от вътрешни източници, а външните източници не осигуряват ресурс, ако работа не се върши или няма резултат от нея. Хау!
  • 7
    3
    Дгд
    Този боклук кой го слуша изобщо
  • 6
    2
    colibri
    Човек може да стигне къде ли не, с достатъчна липса на самокритичност! :)
  • 7
    1
    12345
    можело да се случи правна реформа но не и че ЩЕ се случи. типичния завоалиран гербаджийски формат на говорене. този национален предател го готвят да се изпере и да се натика в президентството отново. и, Радев ще даде третия мандат на когото прецени че е най-добре за българия, а не отрепки с измислен най-голям шанс. този помияр не мога да го дишам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари