Даниел Вълчев: Добре е "Демократична България" да се разкачат от ПП

0
Няма как да се състави правителство без участието на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”, категоричен е проф. Вълчев
Няма как да се състави правителство без участието на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”, категоричен е проф. Вълчев Снимка: БГНЕС

Няма как да се състави правителство без участието на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”, категоричен е проф. Вълчев

Не съм голям оптимист – не защото не ми се иска, а защото не виждам сериозни основания да се случи създаването на правителство. Това заяви проф. Даниел Вълчев, бивш вицепремиер и настоящ декан на Юридическия факултет, в ефира на bTV.

"Няма как да се състави правителство без участието на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане” – това е аритметика, не е трудно да се сметне. Какъв вид говорене, ритуални танци биха могли да притъпят говоренето отпреди изборите – трудно е да кажа. Вървим към „симулакрум” – нещата уж са същите, но само симулират това", категоричен е той.

По думите му както ГЕРБ, така и „Продължаваме промяната” казват „няма да изкарваме тежката артилерия, ще представим един професор, няма да има коалиционно споразумение”: "Не съм оптимист, по-скоро вървим към избори – не е страшно, ние 40 години и отгоре се стремяхме да имаме демокрация, с хубавите и нехубавите ѝ страни."

Според него „Демократична България” е добре да се разкачат от ПП, от гледна точка на ГЕРБ.

"Имаме две тенденции: едната е „омръзна ни от Борисов, време е за промяна”, другата – „вижте кой идва, не е ли по-добре да имаме стабилно управление, защото другите не знаят на кой свят са?”, смята той.

"Мнозина, поне от говорителите, напоследък споменават за възможността за прекрояване на конституционния модел у нас – виждат президента начело на нещо такова. Това е процедурно и политически сложно. Румен Радев също започва да губи подкрепа, и това е нормално. Идеята, че президентът може да седи над партиите, да ги побутва и нахоква, като той остане с бели дрехи – това е неправилна идея", каза още проф. Вълчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    До 3
    Не си прав. В доста крилати фрази, проф. Вълчев е показал ,че не е интелигентен човек, а слузест кариерист. А като отговор на останалата част от коментари, ще ти отговоря, че очевидно си рубладжия. Само в главите на рубладжиите и техните тролове могат да се родят подобни мисли, в безсилието да оправдаят шизофрнията на Путлер.
  • -1
    3
    Не
    Интелигентен човек е проф.Вълчев! Но и той трябва да признае, че герб, депесе, пепетата, депесетата, дебетата са американски партии, обслужващи само американския интерес! Никоя от тези партии не работи за България и за българския интерес! Припомням, че след изборите първото нещо, което тези американски партии гласуваха, е да пращат БЪЛГАРСКИ оръжия за усрайна! Това е първото тяхно гласуване! Те не се интересуват от българите, никога не са се интересували, защото са американски представители!
  • 10
    2
    До 1
    Добре сте отговорили на този слузест седенкаджия.
  • 8
    1
    Отговор
    Добре е крадливи и нагли бивши министри и мисирки да изчезнат от публичното пространство, защото наглостта ви още повече дразни хората. А "експертното" ви мнение не е такова и не струва ,а чисто политически изявления в полза на задкулисните ви "работодатели" .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари