Роми нападнаха полицай в Сливен

1
Сватбарите строшили главата на униформения с камък
Сватбарите строшили главата на униформения с камък Снимка: БГНЕС

Полицай от Сливен е настанен в болницата, след като е бил ударен с камък по главата при изпълнение на служебните си задължения.

Инцидентът е станал при посещение на място в ромския квартал „Надежда“ след сигнал за пусната силно музика след полунощ на 27 юли в жилище на улица „Крали Марко“.

При опит да накарат собственика на уредбата да намали децибелите и да се съобрази с общинската наредба патрулната двойка е станала обект на агресия от двама видимо пияни мъже - баща и син Ангел и Христо Арабови, пише Монитор.

Въпреки предупреждението на униформените да не се намесват, 45-годишният Ангел грабнал едър камък от улицата и го метнал по по-близкия до него служител на реда. При удара полицаят е изпаднал в комоцио, наложило се да бъде повикано подкрепление тъй като имало опасност в разпрата да се включат и други роми–сватбари.

Междувременно бащата и синът, които са с множество криминални регистрации, направили опит да се укрият в дома на свои родственици на другия край на квартала. След продължило издирване няколко часа призори на същия ден те са били открити и отведени в ареста, образувано е досъдебно производство под надзора на районната прокуратура.

На 27 юли служители на участъка в „Надежда“ са се отзовали на 11 сигнала за нарушаване на тишината. Иззети са били 2 музикални уредби, съставени са 6 протокола за предупреждение и  2 акта по наредбата за обществения ред, уточняват от ОД на МВР – Сливен.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари