Марио Георгиев стана полицай на годината

0
Криминалистът е отличен за разкрита нарколаборатория
Криминалистът е отличен за разкрита нарколаборатория Снимка: БТА

Криминалистът е отличен за разкрита нарколаборатория

Марио Георгиев от Сливен взе отличието "Полицай на годината". Той е част от структурата на "Криминална полиция" в Сливен и бе отличен за работата му по разкриването на база с канабис, разположена на територия от около пет декара.

Най-високите отличия за колективна работа бяха връчени на служителите от "Гранична полиция" в Елхово за работата им срещу нелегалната миграция. Става дума за над 780 случая, при които са спрени над 12 000 души. Секторът "Криминална полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) бе отличен с най-високата награда, информира БТА.

На церемонията главният секретар на МВР Живко Коцев каза, че това са отличия за проявена смелост, интелигентност и редица други качества, сред които чест и достойнство. Тези качества и ценности намират отражение в нашия професионален кодекс, каза още Коцев.

Отличията бяха връчени за 30-а поредна година. Наградите са за служители и колективи, доказали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения. По традиция и тази година са предвидени награди за граждански принос.

В рамките на церемонията бе организирана и благотворителна изложба на детски рисунки, изработени от възпитаници на Детското полицейско управление. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

На събитието, освен ръководството на МВР, присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов връчи почетния знак на прокуратурата на вътрешния министър Калин Стоянов. Това е награда не само за личните постижения, а и за работата на всеки служител на МВР през годините. България е сигурна държава, резултатите са на лице, каза още Сарафов. Тези, които не ни допускат в Шенген и ни дават примери, всъщност са по-зле от нас, каза още Сарафов. Той добави, че у нас хората се чувстват сигурни. Никога нивото на взаимодействие между прокуратурата и МВР не е било толкова добро, както сега, каза още и.ф. главен прокурор. Обществото не очаква от нас раздори, а съвестна работа, допълни той.

На свой ред Калин Стоянов заяви, че се гордее с работата на колегите си. Годината бе белязана с изключителна натовареност, но отговорихме на всички предизвикателства и очаквания, каза той. Министърът апелира всички работещите в МВР да работят за това да има спокойствие в системата.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че независимо от трудния и сложен свят, всички искаме да сме у дома за празниците. За да имаме тези неща, ги дължим на работата на служителите в МВР, добави тя. Днес трябва да си спомним и за служителите на МВР, които не са сред нас, но имената им са символ на доблест към страната ни, посочи още вицепрезидентът. По думите ѝ рядко се замисляме какво стои зад сигурността, за която работят служителите на МВР.

България е една от най-сигурните външни граници на Европейския съюз. Всичко останало е политика и конюнктура на тези, които дават оценки, смяна Йотова. Тя припомни, че още преди години сме изпълнили всички изисквания за влизане в Шенген.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иван
    Браво.явно яко е доносничил и много открадна.браво
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари