РИОСВ - Русе обяви ученически конкурс за Световния ден на влажните зони

0
Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари
Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари Снимка: БГНЕС/архив

РИОСВ - Русе обяви конкурс за проект на пощенска марка или магнит по повод Световния ден на влажните зони - 2 февруари. Конкурсът се провежда под надслов „Влажните зони и водата“

В него могат да участват ученици от начален курс на обучение от Русе, Разград и Силистра, като представят по избор един проект. Няма ограничение за използваните материали и техника.

Крайният срок за предаване на творбите е 2 февруари 2021 г., включително. Резултатите ще бъдат обявени на 8 февруари (понеделник) на интернет страницата на инспекцията. Отличените автори ще получат грамоти и индивидуални награди.

Подробности за конкурса са публикувани на интернет страницата на РИОСВРусе на адрес: http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. Този ден бележи приемането на Конвенцията за влажните зони през 1971 г. в иранския град Рамсар, на брега на Каспийско море. Темата на кампанията през 2021 г. е „Влажните зони и водата“.

За територията на РИОСВ – Русе в списъка на Рамсарската конвенция като влажна зона с международно значение е включен Поддържан резерват „Сребърна“. Наред с Комплекс Ропотамо, Атанасовско езеро, Дуранкулашко езеро, Шабленско езеро, Комплекс Беленски острови, Остров Ибиша, Пода, Комплекс Поморие, Езеро Вая (Бургаско езеро) и Комплекс Драгоманско блато, Сребърна е местообитание на редки и защитени водолюбивии птици.

Потенциални Рамсарски места и други влажни зони с национално значение на контролираната от РИОСВ – Русе територия са Рибарници Мечка, Калимок, Остров Пожарево и Гарвански блата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари