Пенчо Милков: Излезте от виртуалния свят и елате в реалния свят

5

Засилен интерес към заседанието на постоянната комисия по екология

Засилен интерес към заседанието на постоянната комисия по екология имаше днес, 31 август.

Общинските съветници започнаха дискусията с една от най-болезнените теми за поколения русенци – темата за чистотата на въздуха в Русе. Те гласуваха първи да бъдат изказванията на Иван Белчев, който подаде сигнал за замърсен въздух и неприятна миризма на територията на града, и представителите от еко-сдружението „Дунавски регион“.

На заседанието присъстваха и представители от РИОСВРусе, както и граждани, имащи отношение към проблема с чистотата на въздуха.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков заяви: „Призовавам всички граждани да са единни и активни и да изискваме заедно държавата да посочи замърсителите и допълни: „Излезте от виртуалния свят и елате в реалния свят, каквото и да коства това на институциите“.

Новоназначеният директор на РИОСВРусе Анатоли Станев каза: „На никого нищо няма да бъде спестено, но проблемите трябва да се констатират по подходящ начин“.

Последва изказване на председателя на временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе Дауд Ибрям уточни, че за проблемите с въздуха се говори от 2013 г. и въпреки дългогодишното обсъждане от институции, неправителствени организации и граждани на поставените проблеми, никой до този момент не е дал разрешение за тях. Според него вече е крайно време той да бъде приключен и уточни, че всеки, който има информация, мнение или идеи за разрешаването му, е добре дошъл във временната комисия за чистотата на въздуха.

Общинските съветници обсъдиха и всички останали 11 точки от дневния ред на комисията по екология.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари