Разпределение на евросредствата ще направи днес кабинетът на Борисов

1
ЕС дава средствата за възстановяване на българската икономика, но управляващите трябва да решат как точно ще се разпределят
ЕС дава средствата за възстановяване на българската икономика, но управляващите трябва да решат как точно ще се разпределят Снимка: БГНЕС

Редовното правителствено заседание днес ще се проведе с видеоконферентна връзка, предаде БГНЕС

Сред очакваните решения на Министерски съвет са проект за одобряване на индикативно финансово разпределение по оперативни програми 2014 – 2020 г. на средствата от Европейския съюз в подкрепа на преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19, и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановява¬не на икономиката (react-eu).

Министрите ще одобрят доклад относно информация за касовото изпълнение на Държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2020 г., както и проект на решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за резерва на въоръжените сили.

Кабинетът ще решава и за постановление за допълнение на правилника за издаване на българските лични документи, приет с постановление № 13 на Министерския съвет от 2010 г.

Очаква се и министрите да одобрят доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката за 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари