Разкритие за Viber ще ви откаже да ползвате програмата

0
Последните слухове около поверителността на програмата е, че в нея е заложен софтуер, който да следи съобщенията и разговорите ни
Последните слухове около поверителността на програмата е, че в нея е заложен софтуер, който да следи съобщенията и разговорите ни

Както знаем Viber е най-достъпната програма за разговори, която не изисква от нас да плащаме и стотинка, за да говорим с когото поискаме, стига програмата да е инсталирана и на двете мобилни устройства.

Знаем още и че когато добавим нов контакт в телефона си, той автоматично ни излиза и като опция за набиране през Viber, пише Actualno.

Последните слухове около поверителността на програмата е, че в нея е заложен софтуер, който да следи съобщенията и разговорите ни по ключови думи, тъй като няма как този огромен обем от информация да се следи по друг начин.

Смята се, че освен подслушването, Viber пази всичките ни контакти на техен сървър и когато някой наш приятел инсталира програмата на телефона си, ще може да получи и номерата им, независимо дали те искат да си го инсталират или не.

Специалисти в областта на комуникациите смятат, че това е невъзможно и Viber няма за цел да следи разговорите ни и да пази личните ни контакти, защото няма полза от това. Истината тепърва ще бъде изяснявана.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари