Разкриха кои страни се кани да окупира Путин

0
Нападението може да стане по различен начин, коментира експерт
Нападението може да стане по различен начин, коментира експерт

Американският политолог Пол Гобъл, считан в Щатите за „експерт по въпросите на Русия”, не изключва, че „Русия може да нападне нови територии”, пише „Русская весна”, информира Блиц.

Според него, Владимир Путин може да остане на власт само ако удържа населението на Русия на ръба на „истерична мобилизация”.

„Нападението може да стане по различен начин. Първо, нападение от самата Русия на съседни територии – на първо място на Южна Осетия, на части от белоруската територия и нови украински територии. Можем да очакваме руски атаки дори в Северен Казахстан. Мисля, че колкото повече руснаци приемат проблема без съпротива, толкова по-активно те ще атакуват” – разсъждава американския експерт.

Политологът предупреждава, че и други страни в света, имайки пред вид преди всичко Китай, могат също да започнат да се държат като Русия.

„Ако Китай види, че международната общност не се безпокои какво прави Русия в Крим или в Южна Осетия, тогава ще видим много сериозна политика на настъпление в Южнокитайското море, предвестници на която вече наблюдаваме” – отбелязва Гобъл.

Пол Гобъл по време на президентството на Рейгън е заемал длъжността съветник на държавния секретар Джеймс Бейкър.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари