Приключи срещата на върха на Г-20 в Делхи

1
Русия и Съединените щати приветстваха декларацията по отношение на формулировката за Украйна
Русия и Съединените щати приветстваха декларацията по отношение на формулировката за Украйна Снимка: Фейсбукq Ministry of Information and Broadcasting, Government of India

Русия и Съединените щати приветстваха декларацията по отношение на формулировката за Украйна

Завърши срещата на върха в Делхи на организацията на най-големите икономики в света Г-20. Русия и Съединените щати приветстваха лидерската декларация, постигната след трудни преговори по отношение на формулировката за Украйна, предава БНР.

Руският преговарящ в Г-20 Светлана Лукаш определи документа като "балансиран" и посочи, че се е стигнало до компромис "в интерес на сигурността и решаването на конфликтите по света".

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан изтъкна, че декларацията отстоява принципа, че държавите не може да използват сила, за да придобиват територии или да нарушават териториалната цялост, суверенитета или политическата независимост на други страни. Германия и Великобритания също приветстваха декларацията.

Китай и Европа трябва да се обединят и да осигурят стабилност на фона на глобалната несигурност. Това е заявил китайският премиер Ли Цян в разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в рамките на форума. Пекин иска да да засили диалога и сътрудничеството с Брюксел в областта на чистата енергия и "зелените" финанси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари