Рашков: Лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са държали списъци с хиляди избиратели

0
По първоначални данни са използвани на предходните избори, готви се да се използват и на 11 юли
По първоначални данни са използвани на предходните избори, готви се да се използват и на 11 юли Видео: bTV

По първоначални данни са използвани на предходните избори, готви се да се използват и на 11 юли

„В имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са намерени списъци с 28 000 избиратели, които по първоначални данни са използвани на предходните избори на 4 април и е подготвено тяхното използване и за изборите, които предстоят в неделя“.

Това каза пред журналисти служебният вътрешен министър Бойко Рашков, предаде bTV

Във връзка с призива на бившия премиер Бойко Борисов полицаите да не се поддават на опитите да ги „върнат към милиционерщината“, който той отправи във "Фейсбук", Рашков заяви, че изказът и поведението му са обидни.

"Не може бившият министър-председател да нарича полицаите от МВР милиционери точно на празника им. Тази тяхна „милиционерска дейност“, той не знае, че в това денонощие, което изтече, са разкрили не само документи, свързани с т.нар. „златен гьол, които бяха укрити от фискалните органи у нас“, коментира Рашков.

Трима са в ареста заради откритите списъци в Хасково, информира директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Станимир Станев. Той обясни, че става дума за двама братя и сина на единия. В дома на техните родители са намерени списъците, иззети са също телефони и компютри.

Станев отбеляза, че тримата са работели в предприятието за дезинфекция в града и потвърди, че има данни, че са купували гласове за вота на 4 април и са се готвели за подобни деяния и сега.

За кого са купували?

„Една е партията за момента“, отговори Станев.

Районната прокуратура в Хасково вече се занимава със случая.

Отново ОДМВР-Хасково се занимава и с голям брой издадени медицински удостоверения: „С тях лицата се регистрират за подвижна избирателна секция, говорим за над 600 души, които ще гласуват с хартиени бюлетини, това всъщност е целта. (…) Различни хора са, но някои решения са за високо кръвно, диабет – нещо, което не прави трудноподвижно лицето“.

По-рано в интервю за БНР той заяви, че в Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. По думите му прокуратурата трябва да каже дали вече има образувано разследване.

Станимир Станев уточни, че едно лице е в ареста за 24 ч., установени са още двама свързани.

Какви са отношенията между МВР и държавното обвинение в навечерието на изборите?

„Работим заедно с прокуратурата, така ще го кажа. Уведомява се в първия възможен момент, а не предварително“, отговори началникът на ГДНП и обясни, че това става с първото действие, например влизане на обиск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари