Акция в България: Над 20 арестувани за блудство спрямо непълнолетни

2
Най-възрастният от задържаните е на 76-години, а най-младият на 22 години
Най-възрастният от задържаните е на 76-години, а най-младият на 22 години Видео: NOVA

Полицията разби група, извършвала блудствени действия спрямо непълнолетни

 "В средата не септември миналата година СДВР видя информация в няколко сайта, за мъже, които се представяли за ловци на педофили. Те публикували обяви в сайтове за запознанства. Описвали се като непълнолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали да дейността си от 2020 година”, посочи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг, предаде NOVA.

По думите й след осъществен контакт на място се появявали „ловците”, които правели записи на тези срещи.  „Благодарение на тях установихме и голяма част от извършителите”, допълни тя.

"В ранните часове на 14 март е проведена специализирана акция срещу група, извършвала блудствени действия.  Извършени са 30 претърсвания на жилища и МПС. Има и 12 обиска на лица. На един от адресите са намерени и наркотични вещества. Иззети са телефони, компютри, тефтери със записки”, подчертаха от полицията. 

При акцията са задържани 21 лица, които са с повдигнати обвинения. 16 души са арестувани в София, а  5 - в областните дирекции в страната.  Издирват се още четирима души, за един от които има данни, че е в чужбина. Най-възрастният от задържаните е на 76-години, а най-младият на 22 години. Петима от тях са осъждани, посочват от обвинението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари