Протест срещу социалното убиване на българите

3
Неделният протест срещу цените на горивата преминава в социален
Неделният протест срещу цените на горивата преминава в социален

Неделният протест срещу цените на горивата преминава в социален. За разлика от предходните, този се организира между самите участници.

"Протест срещу социалното убиване на българите", това е новото мото на недоволството, каза Росинка Бъчварова, една от инициаторите на протестите в Бургас:

"В неделя отново ще има протест. Виждам, че хората сами се организират вече, дори и без нашата подкрепа. Надявам се, че протестните действия няма да спрат дотук. Сигурна съм, че няма да приключат. Виждам, че има доста будни граждани, които и тази седмица искат да има протести и да се проведе. Забелязва все по-малко участници в протестите, това се дължи на репресивните действия от страна на полицията. Написаха се много актове на шофьори. Миналата седмица и входа и изхода на Бургас от магистралата бяха завардени от полицията и хората, които бяха тръгнали на протеста, решиха да си тръгнат, за да не се стигне отново до връчване на актове. Винетки, граждански, горива всичко тръгна в един момент нагоре и затова избрахме това мото на този протест срещу социалното убийство на българина", каза Росинка Бъчварова.

Протестът е на обичайното място и час, на паркинга до изхода на Бургас, към автомагистралата в 12:00 часа в неделя.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари