Промениха частично движението по улица “Юндола“ след недоволството на русенци

4
Автомобилите от три паркинга в района не можеха да се включат в движението по бул.“Липник“ заради 10 метра забрана
Автомобилите от три паркинга в района не можеха да се включат в движението по бул.“Липник“ заради 10 метра забрана Видео: Русе Медиа

Автомобилите от три паркинга в района не можеха да се включат в движението по бул.“Липник“ заради 10 метра забрана

След недоволството на граждани заради промените в движението по ул.“Юндола“, за което сигнализирахме през януари, Комисията по организация и безопасност на движението направи частичен компромис, съобщи Русе Медиа. Колите, които излизат от улицата зад бл. „Ангел Главчев“, вече могат да правят и ляв завой, за да стигнат до бул.“Липник“. Решението вече е приложено на практика и знаците, указващи само десен завой по еднопосочната ул. „Юндола“ и забранено движението в посока бул.“Липник“, са премахнати.

Проблемът бе поставен на вниманието на институциите и от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който също коментира недомислието в този участък. Автомобилите от три паркинга в района не можеха да се включат в движението по бул.“Липник“ заради 10 метра забрана, а трябваше да правят обиколки по разбитите еднопосочни улички, за да излязат на ул.“Захари Стоянов“. Оттам пък да изчакват автомобилите с предимство по ул.“Чипровци“, за да се включат с ляв или десен завой в бул.“Липник“.

След като ул.“Юндола“ стана еднопосочна само в посока от бул.“Липник“ към ул. „Рига“, това даде възможност на живущите в района да паркират автомобилите си на пътното платно, вместо на тротоарите. Това е облекчение за пешеходците, но само донякъде, тъй като тротоарите са в окаяно състояние и е почти невъзможно да се върви по плочките, особено за възрастните и майките с колички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари