Нова организация на движението по булевард "Липник"

1
Шофьорите да се въоръжат с търпение, задръстванията продължават
Шофьорите да се въоръжат с търпение, задръстванията продължават Видео: Русе Медиа

Сериозните задръствания по бул.“Липник“ ще продължат и в следващите седмици поради продължаващите ремонтни дейности.

От днес е фрезован асфалтът в участъка от Кръговото до светофарите на „Ялта“. Създадена е нова организация на движението, която затруднява преминаването на автомобилите в този район в комбинация с ремонта. До момента са подменени бордюрите от страна на разделителната тревна ивица, информира Русе медиа.

С фрезоването на пътната настилка има готовност за полагане на първи слой асфалт. Това обаче ще се случи най-рано след седмица, тъй като от понеделник започва разкопаването, премахването и подмяната на бордюрите и от страната на тротоара. Едва след приключването на тази дейност ще бъде извършено и асфалтирането. В момента автомобилите са насочени в лявата лента и е затруднено престрояването и завиването към „Кауфланд“.

Отделно ще се премахне възможността за пресичане от пешеходци на съществуващата досега пешеходна пътека между „Ялта“ и бензиностанцията, подстъпът за преминаване ще бъде разрушен и изцяло ще бъдат поставени мантинели от Кръговото до „Ялта“. По този начин единственото място за пресичане ще остане светофарът на „Ялта“, обясниха от фирмата-изпълнител на обекта.

Съветът е да се търсят алтернативни маршрути в следващите две седмици, тъй като се очакват задръствания и сериозни затруднения при преминаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари