Призив на Галин Григоров към всички русенци

0
Областният управител на Русе апелира за стриктно спазване Закона за движение по пътищата!
Областният управител на Русе апелира за стриктно спазване Закона за движение по пътищата!

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров отправя призив към всички жители на областта за стриктно спазване Закона за движение по пътищата!

Той апелира за безопасно управление на моторните превозни средства, редовна проверка на тяхната техническа изправност и навременно сигнализиране на компетентните органи при нарушения.

Г-н Григоров припомня, че България продължава да заема челна позиция в статистическите данни за брой загинали. Черната статистика сочи, че към края на 2016 г. страната ни е била на първо място по брой жертви на пътя в Европейския съюз. Загиналите през 2016 г. са 708 души, а по данни на МВР към 10.11.2017 г. убитите при пътни произшествия са 556. Именно затова пътната безопасност е необходимо да се приема като водещ приоритет. Приемайки я по този начин се гарантира нашата лична безопасност. Безспорен факт е, че високата лична ангажираност на всеки участник в движението определя и високата споделена сигурност на пътя, към която всички се стремят. Сред страните отличници се нареждат Швеция, Обединеното кралство, Холандия, Испания, Дания, Германия и Ирландия.

Областният управител подчертава, че голяма част от катастрофите могат да бъдат предотвратени с активни кампании. Необходимо е участниците по пътищата да не забравят за мъката и страданията, които могат да причинят при неотговорно поведение на близките си, на хората, които превозват, както и на останалите участници в движението.

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия областният управител изказва съболезнования на семействата на загиналите. Г-н Григоров изразява признателност към лекарите, пожарникарите, полицаите и всички, които са участвали в спасяването на човешки животи и предотвратяването на катастрофи.

В бъдеще престоят разговори с различни институции от региона с цел организиране на съвместни кампании за пътна безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари