Пример за републикански път!

0
Това е пътят Петрич - Златарево в отсечката от село Първомай до граничния пункт
Това е пътят Петрич - Златарево в отсечката от село Първомай до граничния пункт Видео: БНТ 2

Жители на петрички села и шофьори настояват да бъдат взети мерки за осигуряване на по-добра видимост на пътя Петрич - Златарево в отсечката от село Първомай до граничния пункт.

По думите им пътната артерия от двете страни е обрасла с треви и храсти, на места видимостта е много лоша, а това крие сериозни опасности за пътуващите.

Служители на Граничен пункт Златарево казаха, че от лошата видимост се оплакват много шофьори на тирове, преминаващи през пункта. Според жители на местните села избуялите треви, храсти и клони край пътя създават сериозни проблеми и за водачите на леките коли, съобщава БНТ 2.

Кирил Стоянов - кмет на село Самуилово, община Петрич: “Непочистената растителност и клоните на дърветата налагат навлизането в насрещното платно на движение, което е само по себе си предпоставка за ПТП."

Димитър Христов: "Излизат на главен път. На самото излизане трябва да подадеш колата до половината, за да видиш дали има движение."

От агенция “Пътна инфраструктура” отговориха, че през следващия месец ще бъдат предприети мерки за премахването на крайпътната растителност на пътя от Петрич до Граничен пункт Златарево.

Оттам обясниха, че в този участък през април също са били премахнати храсти, но от дъждовете през пролетта за много кратко време растителността е избуяла отново.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари