Опасен остров на ул. "Пристанищна" създава предпоставки за ПТП

0
Опасен остров на ул. "Пристанищна" създава предпоставки за ПТП
Видео: ТВН

За поредното, меко казано спорно изкуствено препятствие по русенските улици, сигнализират граждани, съобщават "Русе нюз" и телевизия "ТВН".

Сигналът е за проблеми при преминаването покрай новоизградения остров за безопасност в близост до новостроящата се сграда на БУЛРИС на улица „Пристанищна”.

Двете пътни платна са достатъчно широки до мястото на повдигнатото пътно съоръжение, където шофьорите наистина намаляват скоростта си, за да се разминат по-лесно с идващите насреща им автомобили. Лежащите от другата страна клони и храсти пък допълнително затрудняват водачите. По думите на инж. Христина Начева, която е технически ръководител на обекта проектът е разработен от софийска проектантска организация, но е одобрен от русенското поделение на КАТ.

От Общината бясняват, че в момента се почиства растителността на срещуположния тротоар, за да се осигури по-добра видимост. До края на деня орязаните храсти ще бъдат извозени.

Времето ще покаже дали изчисленията на специалистите по улично движение ще се окажат точни и изграденият за безопасност остров ще бъде от полза на шофьорите. Дано само не се стигне до пътно произшествие, което да докаже необходимостта от допълнително разширение и по-добра сигнализация на участъка.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари