Превозвачите в Русе блокираха движението около Дунав мост

5
Превозвачите не отстъпват от исканията си, тъй като в противен случай ще има рязък скок на цените
Превозвачите не отстъпват от исканията си, тъй като в противен случай ще има рязък скок на цените Видео: Русе Медиа

Протест на превозвачите се състоя и в Русе. Камионите направиха автошествие по международното шосе до граничния пункт Дунав мост, придвижвайки се със скорост от 20 км в час, и обратно до изхода за София

Този път колоната мина и по участък от пътя Русе - Силистра, където обичайно се струпват опашки от изчакващи тирове, предаде Русе Медиа. 

Превозвачите не отстъпват от исканията си, тъй като в противен случай ще има рязък скок на цените.

„Всички искания за антикризисните мерки нямат никакво решение. И всъщност ние искаме да използваме момента да ни подкрепят всички български граждани, които ще бъдат засегнати. Това ще доведе до неимоверно покачване на цените за всеки един от нас, от вас. Знаете, искат тол системата да се покачи три пъти – за какво говорим?! Нека наистина да седнем и да разберем, защото всички са потърпевши. Това не е натиск, ние не искаме нещо, което е само за бранша, това е за всеки един“, каза превозвачът Цветелина Ненова.

Колегата ѝ Михаил Ханджиев припомни, че една голяма част от средствата, които идват в транспорта, реално се получават след няколко месеца. „Това, което сме заработили днес, ние получаваме заплащане след 3 - 4 месеца. За да има бизнес, трябва кръвта да се движи с транспортните единици, нашият успех е на нашите колела, както се казва. Всяка държава намира решение – някои чрез акциза, други чрез директно подпомагане. Най-лесно е да се каже – вдигайте цените, но може ли пазарът да го поеме. Трудно се намира и работна ръка, изправени сме пред предизвикателствата на работна ръка, на горива, на тол такси“, каза той.

Протестът на превозвачите ще продължат и в следващите три дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Sasho
    И на кого попречиха на политиците или на нормалните граждани?
  • 8
    1
    Минувач
    Дебелооките собственици на транспортни фирми използват работниците си като маша. Нищо ново в кочината. Що не ревете срещу таксите в Сърбия, Унгария, Турция?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари