Правят гробище за домашни любимци в Русе

1
До три месеца ще стане ясно къде ще бъде гробището
До три месеца ще стане ясно къде ще бъде гробището Снимка: Вестник Борба

Русе е на път да има гробище за домашни любимци.

Общинските съветници в Русе приеха предложението на Иво Пазарджиев да се създаде временна комисия, която в срок от три месеца да внесе в ОбС-Русе проект за решение на общинския съвет и при необходимост проект за промяна в общински наредби в насока създаването на територията на Общината на място, където гражданите да могат да погребват своите домашни любимци. За неин председател бе избрана Росица Георгиева.

В дневния ред на Двадесет и осмото заседание на Общинския съвет-Русе намери място и точка, касаеща одобрението на Актуализиран документ за изпълнение на Общинския план за развитие на Община Русе за периода 2017-2020 година.

Председателят на групата общински съветници Иво Пазарджиев изрази своето мнение по отношение документа, казвайки, че това е най-зле подготвеният материал в който има множество допуснати технически грешки, но и фактически такива, вероятно дължащи се на немарливост при неговата подготовка.

Според Пазарджиев в по-голямата си част планът представлява единствено констатации. Доц. д-р Севдалин Ангелов изрази позиция, че според него са необходими повече средства за първична и извънболнична помощ, но недоумява как това ще стане по линия на общината. Ангелов изрази възмущението си заради това, че досегашната практика един медицински специалист, обслужващ децата в детските градини да се грижи за два пъти повече деца, отколкото е разписано в нормативните документи, продължава да се спазва въпреки осъзнатостта, че тези кадри са изключително дефицитни към момента.

Нина Крушева насочи вниманието на общинските съветници към нивата на безработица в Общината и намерението да се привличат повече чужди инвестиции.  Тя твърди, че планът в тази специфична част не кореспондира по никакъв начин с анализа на икономическата дейност и с предприемането на мерки за това какво трябва да се направи реално, за да има развитие на Община Русе. Крушева каза, че в документа не открива предложени никакви мерки за справяне с основния проблем, който стои пред българската икономика, а именно липсата на икономически активно и работоспособно население, което според нея обрича на предварителен провал всяко едно начинание.

Преди гласуването на измененията в Наредба 16 на ОбС-Русе, чрез които се предвижда да се направят паркингите на територията на град Русе безплатни за граждани при влошени метеорологични условия, причинени от интензивен снеговалеж, Иво Пазарджиев призова общинската администрация да работи по-активно в насока издаването на заповеди, които да насърчават собствениците на МПС в определените за почистване дни, да премахват добросъвестно автомобилите си от улиците, където следва да се почиства. Иначе неминуемо дискусията за качеството на снегопочистването в Русе се превръща във вечна тема, изникваща на дневен ред всяка зима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари