Помириха ли се ПП - ДБ и „Възраждане“?

0
От ПП - ДБ поискаха по-строги наказания за народните представители, нарушаващи правилника на парламента
От ПП - ДБ поискаха по-строги наказания за народните представители, нарушаващи правилника на парламента Видео: bTV

От ПП - ДБ поискаха по-строги наказания за народните представители, нарушаващи правилника на парламента

След поредица от скандали и ескалации на напрежението на последните заседания депутатите от ПП - ДБ и „Възраждане“ изглеждат помирени.

От коалицията поискаха по-строги наказания за народните представители.

Изменения в правилника, които да завишават санкциите за поведение, което недопустимо“, поиска Мирослав Иванов от ПП - ДБ, предава bTV.

Надали санкциите ще са тези, които ще променят метафоричния език, алегориите, басните, желанието да се уязви опонентът“, каза председателят на НС Росен Желязков.

Исторически много дебати са се разгаряли. Сега ще ви дадем възможност, колега Божанков, да вземете процедура без да плюете и храчите по „Възраждане“, имате възможност да се реабилитирате“, каза Цвета Рангелова от „Възраждане“.

Ако ние покажем на обществото, че не можем да се търпим, този тон, който задаваме от тази трибуна, се пренася в обществото. Ще положим всички усилия тонът в тази зала да бъде нормален“, каза Явор Божанков от ПП - ДБ.

Така, след ескалацията в последните заседания, този път Явор Божанков се изказа от парламентарната трибуна без да се стига до напрежение, а казусът завърши с нов призив.

Нормалното парламентарно поведение допуска и политически огън, нека да не допускаме обаче да става политически пожар“, каза председателят на НС Росен Желязков.

След това депутатите се захванаха с решения за парите на държавата. Те се ангажираха, че новият бюджет ще бъде приет до края на юли, а според финансовия министър дефицитът в него ще бъде до 3%. Асен Василев обеща, че в най-скоро време ще представи на депутатите ще представи нов проект на бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари