Погват Агенцията за закрила на детето

0
Има данни за целенасочено накърняване на правата на децата с цел лично обогатяване на служителите на система
Има данни за целенасочено накърняване на правата на децата с цел лично обогатяване на служителите на система Снимка: БГНЕС

Парламентът възложи на Сметната палата да извърши цялостен одит на действията на Държавната агенция за закрила на детето по отношение на разходването на финансови средства.

Предложението на Патриотичния фронт бе прието единодушно със 112 гласа „за” и нито един "против" или "въздържал се", информира Нова телевизия.

Одитът трябва да бъде внесен в парламента до 31 януари 2017 г. В мотивите на предложението е записано, че в последните години са налице систематични нарушения. Има данни за целенасочено накърняване на правата на децата с цел лично обогатяване на служителите на система.

Налице е и информация за нерегламентирано усвояване на средства, отпуснати по оперативни програми, по които агенцията е реализирала проекти.

"Проверката е необходима и за да не се повтарят случаи, в които родни братя и сестри се разделят в различни домове или случаи, в които 11-годишно дете е местено по домове 13 пъти", посочи депутатът от Патриотичния фронт Султанка Петрова.

Специално ще се проверяват договорите по програмата "Детство за всички" на Агенцията за закрила на детето.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари