Върнаха малтретираното дете от Пловдив на баща му

0
Това съобщи Агенцията за социално подпомагане
Това съобщи Агенцията за социално подпомагане Видео: NOVA

Това съобщи Агенцията за социално подпомагане

Върнаха малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на биологичния му баща. Днес по обед социалните власти свалиха мярката му за закрила и го предадоха на родителя. Той е подписал декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане, предава NOVA.

Вчера съдът постанови привременните мерки в полза на бащата до приключването на бракоразводното дело.

Освен че поема грижите за него, той е подписал договор, че при нужда момченцето ще ползва социалните услуги в Центъра за обществена подкрепа. Още днес бащата е поискал да замине с детето за Германия, но е изпуснал полета.

Детето е върнато на бащата. Предполагам, че вече не е с мярка за закрила, поне не тази за настаняване в Център от семеен тип. Това значи, че те трябва да уведомят Районния съд – Пловдив за оттегляне на мярката на закрила. Защото бащата може да полага адекватни грижи за детето. Това трябва да е изводът на социалните работници, за да върнат детето при биологичния му баща. Майката е предоставила декларация, нотариално заверена, с която бащата може да пътува извън територията на Българи”, заяви Васил Попов, процесуален защитник на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари