Петмесечно бебе почина ден, след като бе изписано от болница

0
Според направената аутопсия причината е двустранна бронхопневмония
Според направената аутопсия причината е двустранна бронхопневмония

Петмесечно бебе почина ден след като бе изписано от разградската болница. Според направената аутопсия причината е двустранна бронхопневмония, предаде Дарик.

Детето напуснало лечебното заведение в много добро състояние, излекувано, обяви директорът на МБАЛ "Св. Иван Рилски"-Разград д-р Марин Керчев след разговор с лекуващия лекар - завеждащият на Инфекциозно отделение д-р Росица Костадинова.

Малката Сезен е постъпила в болницата с диагноза „гастроентерит" на 9 март вечерта, транспортирана е с линейка - разказа д-р Керчев. По клинична пътека лечението е трябвало да продължи 3 дни, но д-р Костадинова задържала детето още един ден, тъй като заради социалното положение на родителите предположила, че няма да имат пари да купят лекарствата, които трябвало да предпише след болничното лечение.

Момиченцето е лекувано по правилата на добрата медицинска практика, изписано е с много добри кръвни показатели, не е имало проблеми в диагностичен аспект - допълни д-р Керчев.

Той обясни, че в понеделник ще свика консилиум по случая.

По случая се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Това не е първата детска смърт, настъпила след преглед в разградската болница. В края на миналата година пред Спешното отделение почина осемгодишно момче от село Иван Шишманово, след като медиците го пренасочили за лечение във варненска клиника, обяснявайки, че в лечебното заведение няма детски хирург.

Няколко седмици по-късно здравният министър д-р Петър Москов пристигна на инспекция в разградската болница и поиска оставката на тогавашният директор д-р Гечо Жеков, коментирайки, че причина за инцидента е липса на организационен потенциал и бездушие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари