Новата неонатална линейка пристигна в Русе

10

Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е изключително важна за спасяването на новородени

Благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ дари третата неонатална линейка за нуждите на Отделение Неонатология на Университетска болница „Канев“. Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е изключително важна за спасяването на новородени.

Отделението по Неонатология е със статут на междуобластен център, с трето ниво на компетентност от медицинските стандарти в България и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града. През отиващата си 2022 година до днес, приетите недоносени бебета са 125, пишат от УМБАЛ "Канев".

Линейката е със специализирано оборудване, което дава възможност за транспортиране на най-малките пациенти с минимален риск. Лечебното заведение ще сформира и обучи екипи за транспорт на бебета в тежко здравословно състояние, за да бъдат приети или в неонатология на УМБАЛ „Канев“ или в друго специализирано лечебно заведение.

"Университетска болница „Канев“ и екипът на Отделението по неонатология изказват своята благодарност на хората с големи сърца от „Капачки за бъдеще“. Благодарим и на всички, които са дарили от времето и са вложили сърцето си в тази кампания, която позволява на медицинските екипи да спасяват човешки животи и да връщат усмивката на лицата на майките. Благодарим от сърце!", пишат от университетската болница в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    LkIU
    Вземете властта от американските представители (политици), управляващи България! Спрете доставките оръжия за терористична усрайна, изгонете всеки сащнически посланик от България и всичкия им персолан + шпионите им, изгонете и забранете сащническите нпо-та, забранете и БХК, забранете лъгъбътъ извращенията на сащ! И моментално отвхърлете еврото, което русофоб румен радеф силово налага! Чак тогава се наречете БЪЛГАРИ!
  • 20
    2
    ники
    Не държавата е виновна ,а самите ние отдавна трябваше да сме избесили крадливите мръсните долни политици нвяма един беден от тях ,а цял живот са на държавна работа с мижава заплата
  • 22
    1
    Браво, момче!
    А къде е шибаната ни държава? ДАРЯВА оръжия на Усрайна, платени с нашите данъци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари