Пет минути живот

2

Русенска поетеса представи сборника си със стихове и философски импресии

На 11 март в Регионална библиотека "Любен Каравелов" се състоя предпремиерата на сборника стихове и философски импресии "Пет минути живот" - новия проект на русенската поетеса Руслина Александрова. Той включва стихове и импресии, сътворени от нея през различни периоди от творческото й битие. Книгата е издадена с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи 2020".

В рамките на вечерта Руслина Александрова прочете стихове, включени в сборника. "Ако се изгубите във "вечността" на егото, дайте си мислено само пет минути живот и се върнете при ЛЮБОВТА" - това е посланието, с което авторката се обръща към своите читатели. В нейните стихове тупти гореща и буйна кръв. Болката и страданието, любовта и себераздаването, разочарованието и възхищението определят страстния ритъм на поезията й. В същото време в творчеството й се открива смиреност и мъдрост, особено в прозаичните откровения на философските импресии.

Част от проекта беше и съпътстващата изложба визуални творби, вдъхновени от произведенията на Руслина Александрова. Показани бяха картините на Диана Георгиева от Русенски университет "Ангел Кънчев", Рая Марова от Училището по изкуствата "проф. Веселин Стоянов", колаж снимки на Пресияна Петрова от същото училище. Част от творческото ателие е и д-р Габриела Цанева - писател и илюстратор на своите книги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари