Анелия Иванова представя книгата си за Щръклево

2
Авторката ще е гост на русенската библиотека на 5 февруари
Авторката ще е гост на русенската библиотека на 5 февруари

Авторката ще е гост на русенската библиотека на 5 февруари

На 5 февруари (понеделник) в 17:30 часа, в Читалня (синя) І етаж Анелия Иванова ще представи своята книгаФолклорът на село Щръклево в миналото и днес“. Изследването съдържа история на селото, легенди, народни обичаи, народни песни, нотен текст, детски игри, залъгалки, броилки, гатанки, пословици и поговорки и показва мястото на фолклора в съвременния живот на щръклевчани.

Анелия Иванова е родена в Русе. Израснала в село Щръклево. Завършва висше образование в Русенския университет „Ангел Кънчев“ със специалност Начална училищна педагогика и специализация Предучилищна педагогика. Придобива второто си висше образование със специалност Теология и свидетелство за професионална квалификация – учител по теология, в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.

Стихове на Анелия Иванова са публикувани в сборника „Меридианът на нощта“, издаден през 2011г. след Трети национален конкурс за учители творци и в сборника „Достолепие на словото“, съдържащ поезия, проза, сатира на русенски автори.

Анелия Иванова изследва фолклора на родното си село още като студентка в Русенския университет, подтикната от учителя си по български език и литература – Никола Бенин. В продължение на години тя изследва, събира, допълва с информация сборника, черпейки любов към родния край и фолклор от своето семейство и в края на 2023 г. той се превръща в чудесната краеведска книгаФолклорът на село Щръклево в миналото и днес“.

Днес авторката събира допълнителна информация за продължение на краеведската си книга. Подготвя трета по ред своя книга, която ще бъде втората и стихосбирка, съдържаща стихове, писани през последните няколко години, съобщават от РБ "Любен Каравелов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари