Пенчо Милков: Общинският "паяк" сигурно има масажни кресла с живи масажистки

3
Кметът на Русе коментира цената на закупения от общината репатриращ автомобил -„паяк“, за 300 000 лв.
Кметът на Русе коментира цената на закупения от общината репатриращ автомобил -„паяк“, за 300 000 лв. Снимка: Русе Медия

600 000 лв. са загубите на общината за една година заради неизгоден договор за комунални услуги, сключен от предишната администрация

Това стана ясно по време на отговора на зам.-кмета Димитър Недев на питането на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Дяков, свързано със закупуването на пътно-маркировъчна машина за 161 000 лв. Тя е предназначена за работата на ОП „Комунални дейности“. Това съобщава Русе Медия. 

Според Орлин Дяков е безсмислено да се купува такава машина, след като няма обучени хора да работят с нея, нито има осигурени консумативи. „Купуваме паметник“, заяви съветникът от ГЕРБ.

В отговор зам.-кметът Димитър Недев обясни, че персоналът тепърва ще се обучава, след като се закупи машината. „Може би преди са купували паметници, но сега се купува техника. Персоналът в момента работи с друга машина,  която е с друг вид боя. За нея в момента ние плащаме 10,80 лв. за литър при средна пазарна цена за периода 2018-2020 г. от 2,60-3,80 лв.“, заяви Недев. Вместо да изтрае три години, за този период боята се подменя 6 пъти, което води до още по-големи разходи.

Той извади фрапиращи данни за цените на различни материали, за които има сключен договор. Оградно пано по договор за доставка на материали се плаща по 420 лв. ,при пазарна цена 38 лв., като разликата и загубата за общината е 380 лв. Фракцията за запълване на дупки е 31 лв. по договор, при пазарни цени 12 лв., и съответно загубата е 19 лв. на тон. „За да изпълним договора, общината ще бъде на загуба със  600 000 лв. само за една година само по този договор. И питате после къде е маркировката, защо има дупки“, коментира още зам.-кметът.

Кметът Пенчо Милков също взе отношение по темата, като коментира цената на закупения от общината репатриращ автомобил -„паяк“, за 300 000 лв. „Аз не съм влизал още в кабината на този „паяк“, ще вляза, но винаги съм си мислил, че за тази цена сигурно има и масажни кресла с живи масажисти“, заяви той.

Пенчо Милков обясни, че новата машина ще работи с друг вид боя на цена 5,50-6 лв. „ Триизмерна боя, каквато виждате по пътя за Варна, издръжлива, красива. А тук са ни слагали водна боя на цена 10,50 лв. при пазарна цена 2,80 лв. години. И после се питаме защо изчезва. Ами това е бизнесът, да изчезва, защото договорът е за водни бои. Скоро ще ви разкажем и защо Русе най-скъпият асфалт в цяла България“, каза още кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари