Пенчо Милков: Много тежко приех закриването на последното консулство в Русе!

0
Идеята за румънско консулство в сградата на руското посолство е моя, заяви градоначалникът на крайдунавския град
Идеята за румънско консулство в сградата на руското посолство е моя, заяви градоначалникът на крайдунавския град Видео: Русе Медиа

Идеята за румънско консулство в сградата на руското посолство е моя, заяви градоначалникът на крайдунавския град

Сградата на бившето руско консулство в Русе да се ползва от бъдещо консулство на Румъния е моя. Аз я споделих с народния представител, който искаше да разгледа консулството и отиде там със зам.-кмета Златомира Стефанова“, каза на пресконференция днес кметът на Русе Пенчо Милков. Той визира изказването на депутата от ПП-ДБ Иван Белчев, свързано със съдбата на бившето консулство на Русия, информира Русе Медиа.

Милков обясни, че му е било болно от закриването на последното консулство в Русе – град, в който преди години е имало над 10 дипломатически представителства. Затова е започнал разговори веднага с МВнР и посланиците на България и Румъния, но инициативата за това трябва да дойде от румънската страна. Кметът каза още, че изчаква сформирането на редовно правителство, за да може да се придвижи този въпрос на държавно ниво.

За да се опази сградата от вандали, Общината е изградила видеонаблюдение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    daskal
    Не се чудете каква поредна глупост да сторите. Проектирано и строено е за детска градина - нека си бъде детска градина.
  • 20
    4
    Граждани
    Ако милееше така и за Русе, равен няма да има, но той му е най тъжно за банковата му сметка, след края на позорното кметуване!
  • -1
    3
    Бандера
    Да стане консулство на Украина! Вън пияни руски ватенки от България! Руский корабль, иди нахуй!
  • 19
    2
    баи мордехаи
    Пенчо пак не подготвен.
  • 31
    1
    Гражданин
    Не ти е до последното консулство,а затова че е руско.Нали червена издънка.А за това,че съсипа града не ти е мъчно.За това,че червената ви принцеса разруши един източно-православен храм,та направи един конгломерат между медресе и гробница на махараджа не ти ли е мъчно.Скрий се и мълчи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари