Педиатър: КОВИД-19 при децата преминава като респираторна инфекция

0
„С болки в гърлото, кашлица, температура и по-слабо изразени стомашни проблеми като диария и повръщане. Инфекцията се ограничава за 4-5 дни”, описва симптомите д-р Масларски
„С болки в гърлото, кашлица, температура и по-слабо изразени стомашни проблеми като диария и повръщане. Инфекцията се ограничава за 4-5 дни”, описва симптомите д-р Масларски Видео: NOVA

Присъственото обучение според д-р Пламен Масларски не е грешка

При малките деца COVID-19 преминава като респираторна инфекция. Това заяви д-р Пламен Масларски през NOVA.

„С болки в гърлото, кашлица, температура и по-слабо изразени стомашни проблеми като диария и повръщане. Инфекцията се ограничава за 4-5 дни”, описва симптомите д-р Масларски.

„Лекувал съм малки пациенти с коронавирус. Децата обаче не са първоизточника на заболяването. Известна част от тях бяха без симптоми. Заболяването протече сравнително леко и добре контролирано”, добави лекарят.

При малките пациенти, които не са в тежко състояние, се прилага лечение с общоукрепващи препарати. В случай на симптоми за развитие на пневмония се пристъпва към антибиотици.

Той посъветва родителите да запазят самообладание при симптоми. „Ако няма епидемиологични данни, че детето е било в контакт с коронавируса и при нормализиране на ситуацията, няма нужда от изследване”, посочи Масларски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари