Какво представлява RSV вирусът, засягащ предимно малките деца

0
Заразата е опасна най-вече за бебетата
Заразата е опасна най-вече за бебетата Видео: NOVA

Заразата е опасна най-вече за бебетата

Бебетата често имат хрема, кашлица, висока температура, диария. Тяхната имунна система все още се учи да се бори с патогените.

В повечето случаи бебетата се справят с инфекциите без проблеми. Ако обаче децата имат толкова тежък задух, че вече не могат да пият, има само едно решение – прием в болница. За тези симптоми може да бъде отговорен опасен вирус RSV /Респираторен синцитиален вирус/. Той причинява сериозни проблеми с дишането. Появява се на всеки две години и много лесно заразява децата, алармира NOVA.

Особено засегнати са новородените и децата на възраст под две години. Малките деца не могат да изхвърлят слузта, която се образува и блокира дихателните пътища. Този вирус се забелязва, едва когато децата не могат да пият правилно, защото когато няма течност, слузта не може да се отдели. В най-лошия случай това води до нужда от инвазивна дихателна помощ и децата биват интубирани и вентилирани в интензивно отделение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари