Едно дете е имунизирано през последната седмица в Русенско

1
Първа доза е поставена само на трима души
Първа доза е поставена само на трима души

Първа доза е поставена само на трима души

Ръст при заразените с Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско. Новите случаи през последните седем дни са с малко над 21% повече спрямо предходната седмица. 97 нови случая отчитат от Регионалната здравна инспекция през последната седмица, като сред тях има и две деца. Това е със 17 души повече спрямо периода между 23-и и 29-и миналия месец, когато заразените бяха 80. През изминалите седем дни една жена и двама мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

Колкото до направените имунизации срещу Ковид-19, то при тях спадът е с около 11%. За сравнение отишлите до някои от имунизационните пунктове в периода между 30-и октомври и 5-и ноември са 133, докато от 23-и до 29-и октомври те бяха 150. Интересът е най-вече към поставянето на бустерна доза, а не към първично ваксиниране. Приблизително 98% от всички поставени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия период има имунизирано едно единствено дете, а първа доза е поставена на не повече от трима души.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 37 125, като от тях 1954 души са починали. До момента в област Русе са извършени 134 125 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 805 души. Бустерна доза пък е направена на общо 27 370 русенци. Бустер с адаптирана ваксина е поставена на 1425 души, сочи справка в Единния информационен портал.

Активните случаи към момента са 106, от които близо 31% или 33-ма души са на болнично лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Нюрнберг II
    Специално за Урсула Лайняната и нашите ковид-идиоти-пропагандисти: https://t.me/Taralejy/6023
  • 2
    2
    Само минавам
    Самозваните „фактчекъри“ на „Асошиейтед Прес“ с близо три години закъснение признаха, че фарма-картелът Pfizer в нито един момент досега не е представил доказателства, че експерименталните отвари спират разпространението (https://www.lifesitenews.com/news/associated-press-fact-checkers-admit-pfizer-never-provided-evidence-covid-vaccines-stop-transmission/) на ковид. Разбира се, корпоративните мижитурки, позиращи като „проверители на факти“, побързаха да карамелизират неприятното признание с баламосването на публиката, че Pfizer никога не са твърдели противното. Дори да е така обаче (а то не е), стоката им може да се нарече всичко друго, но не и „ваксина“. Нека не забравяме, че се гонеха едни минимум 70% „ваксинирани“, за да отпаднат ограниченията. Именно защото се очакваше „груповият имунитет“ да спре разпространението. И съответно да няма опасност за онези, които по една или друга причина не могат да се ваксинират. Също така „фактчекърите“ на „Асошиейтед Прес“, пък и на другите корпоративни и грантови пропагандни центрове, могат да си припомнят колко пъти самите те разпространяваха фалшивата новина, че имаме „пандемия на неваксинираните“, защото „неваксинираните“ разнасяли заразата. Дори само в това твърдение, което слушахме над 1 година при престъпното натрапване на „ваксините“, имахме (меко казано) неверния намек (папагалстван по сценарий и държавните „здравни служби“), че инжекционните мухоморки спират разпространението. Е, тази „новина“ за сетен път показва и доказва, че всичко по линия на „пандемията“ беше и продължава да е една ГОЛЯМА ЛЪЖА.
  • 4
    1
    Идиоти!
    Да набодеш детето си – 'бах ти промитите мозъци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари