Пантеонът в Русе светна в оранжево

2

Инициативата бе в подкрепа на жертвите на домашно насилие

На 29 ноември от 18:00 часа сградата на Пантеона бе осветена в оранжево в подкрепа на предложението на Сдружение “Алианс за защита от насилие основано на пола“ за обявяване на 29 ноември за Ден на възпоменание на жените и децата, убити при домашно насилие и в знак на солидарност с международните инициативи и движения срещу фемицида.

Това предложение е подкрепено от Министерството на Вътрешните работи в лицето на Министър Иван Дерменджиев, изпратил писмо за позицията им до министър-председателя на България Гълъб Донев.

Събитието бе в рамките на кампанията "16-дни на активизъм срещу насилието над жени и момичета", подкрепено от Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе, Зонта Клуб Русе и Сдружение Център Динамика, Община Русе и Регионалния Исторически Музей.

Нека пламъкът на надеждата да е винаги в сърцата ни, призоваха от Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    До 12
    То, варели от кога няма,но нищо,важното е, че си в играта...
  • 6
    12
    Уличен безделник
    И такива дето ровят по варелите е пълно също
  • 4
    11
    Уличен безделник
    Голяма реклама на тоя умрял и сив град.Само баби ,чичачи,изпаднали от системата бачкаджии с работни дрехи и дрогирани квартални ножкаджии по улиците.Докарайте малко путки да има какво да зарибяваме и да помпане.Да живне малко тоя град.Дори и украинки да са ,на като гледам и такива не дойдоха.Нищо живо не ще да се задържи там освен някой издухал бачкатор на 50+да му стопяват лагерите от работа за 800 лв и да го плашат че ще стои гладен и да е доволен и на това
  • 8
    10
    до 4
    Аз бих се консултирал с юрист дали има възможност да се осъдят гавраджиите за поругаване паметта на мой прародител. Все едно гробищния парк в Чародейка или Долапите да го обърнат на цветна дискотека.
  • 8
    9
    Втрещен
    Егати гротеската, егати пародията. Гаврата с костницата продължава, но едни пари са излапани от правилните хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари