Откриват кампанията срещу насилието над жени с хоро на площад "Свобода"

0
Русе се включва в 16-дневната кампания, за да се даде гласност на проблема
Русе се включва в 16-дневната кампания, за да се даде гласност на проблема Снимка: Dunavmost / архив

Русе се включва в 16-дневната кампания, за да се даде гласност на проблема

Три организации в Русе обединяват сили, за да дадат гласност на проблема с домашното и полово-базираното насилие.

На 25 ноември Сдружение „Център Динамика“ и дамските клубове Зонта Интернешънъл – Русе и Сороптимист Интернешънъл – Русе, с подкрепата на Община Русе, Областна Дирекция на МВР – Русе и Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще открият световната 16-дневна кампания под наслов „Отново заедно срещу насилието над жени и момичета“.

На площада пред сградата на Община Русе в 17:30 ч. ще се извие хоро, символизиращо обединението на хора от всякакви възрасти, подкрепящи каузата. То ще бъде поведено от обичани русенски танцьори от танцовите състави „Кукери“, „Нашенци“, „Вито хоро“, съобщиха от администрацията в крайдунавския град.

Инициативата цели да даде гласност на проблема с насилието над жени и момичета, да привлече медийното, общественото и политическото внимание по темата с фокус върху превенцията и навременната помощ за пострадалите и извършителите на домашно насилие по един нетрадиционен начин.

Зад организаторите застават още доброволците от Младежки Червен кръст - Русе, както и известният на всички русенци плувец с кауза Теодор Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Анонимен
    Пълна пародия и смях тука.По цял ден обикалям да търся мадами и пички по улиците и няма жени.те кампания за жените щели да правят.ебати мъжкия град.Голямо село с мъжки индивиди и никакви женки .и по барчетата няма мадами
  • 5
    6
    гражданин
    Отново трябва да сме кандидати за "Гинес".С Милкови хора.Градът разкопан,достъпът до него невъзможен.Но ще тропнем хорце.Предлагам да кандидатстваме за приза"Най-ненормален град и най-некъдърен кмет"
  • 5
    5
    Васил
    Дядо ми, градски предприемач от преди червената чума да окупира България и Русе беше "малката Виена" казваше: хоро и ръченица на мегдана играят само войниците и слугините. Гражданите танцуваме валс и танго във " Военният клуб"!
  • 7
    4
    Въпросче
    А за мюсюлманите ще има ли тяхно традиционно и народно "хоро"?
  • 4
    3
    фафафа
    епа мъжете кучета ги яли ,но то е ясно ко иде
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари