Отиде ли си вече лятото?

0
Септември настъпва с дъждове
Септември настъпва с дъждове

Днес времето беше предимно слънчево с максималните температури между 23° и 28°

През нощта ще бъде предимно ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.

Утре ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е около 1 - 2 бала, посочи БНР.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна Стара планина и Родопите слабо ще превали. Ще духа умерен северозападен, по високите части - до силен западен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

През септември температурите падат с 9 градуса

С дъждове ще настъпи септември, обяви пред "България Днес" климатологът Петър Янков. Средните температури през месеца ще бъдат около климатичните норми.

"Месецът ще започне с валежи главно в западните и централните части от страната. Слаби валежи по черноморското ни крайбрежие се очакват около 5-6 септември. В края на първата десетдневка се очаква повече слънце. Сухо, без валежи ще бъде времето в средата на месеца. Към 14 септември от северозапад ще поникне малко по-свеж въздух и дневните температури за кратко ще се понижат под 25 градуса", прогнозира метеорологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари