"Осмото чудо" гостува в Русе

2
Ансамбъл "Българе" ще представи авторския си проект за втори път на русенска сцена
Ансамбъл "Българе" ще представи авторския си проект за втори път на русенска сцена

Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи авторския си проект "Осмото чудо" за втори път на русенска сцена отново в дните около светлия християнски празник Великден.

Мащабният авторски проект по сценарий, хореография и режисура на продуцента Христо Димитров, ще бъде показан на 12 април, четвъртък, от 19 часа на голямата сцена в Доходното здание. Събитието се осъществява под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и със съдействието на Общината.

"Осмото чудо" е запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. С него зрителите преоткриват личността на един верен приятел на България отпреди век - кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф  на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.  В четвъртия авторски спектакъл на ансамбъла, наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката. След двата часа в магията на завладяващите български ритми зрителите направо остават без дъх, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Билетите за представлението на "Осмото чудо" в Русе на 12 април от 19 часа са на цена от 25 лева и са в продажба на Билетна каса на ул. „Симеон Велики” №6. Телефон за информация 0885009409.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари