Осъдиха на затвор бивш финансов министър на Румъния

2
Дариус Вълков беше осъден на шест години затвор заради търговия с влияние и пране на пари
Дариус Вълков беше осъден на шест години затвор заради търговия с влияние и пране на пари Снимка: ЕПА / БГНЕС

Случаят стана известен като "делото с картините"

Бившият финансов министър на Румъния и бивш кмет на община Слатина Дариус Вълков беше осъден на шест години затвор заради търговия с влияние и пране на пари. Присъдата е окончателна и беше издадена от състав, включващ петима съдии от Върховния съд, информира БТА.

На първа инстанция Вълков получи присъда от осем години затвор, която беше намалена на шест години след обжалване. Случаят стана известен като "делото с картините". То беше наречено така, след като прокурорите откриха над 100 произведения на изкуството, закупени от Дариус Вълков чрез посредници. Част от тях бяха скрити във фалшиви стени на сгради на бившия министър.

Дариус Вълков беше министър на финансите в периода 15 декември 2014 г. – 15 март 2015 г. в правителството на премиера социалдемократ Виктор Понта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Наистина
    Да Иване трудно ама опита на Румъния Как стигна до това всеки от нас го знае Търпелив и страхлив народ сме за това ще ни мачкат тези 240 хрантутника още дълго разпродадоха държавата за жълти стотинки роби сме в собствената си държава .
  • 5
    1
    Иван
    Това е България не може да стане
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари