Одобриха за клинично тестване две ваксини срещу Омикрон

1
Те ще бъдат прилагани като бустерни дози
Те ще бъдат прилагани като бустерни дози

Две ваксини срещу COVID-19 варианта Омикрон, разработени от звената на Китайската национална биотек групировка (CNBG), бяха одобрени за клинично тестване, съобщава Агенция Ройтерс, цитирана от News.bg.

Те ще бъдат прилагани като бустерни дози.

Учените по целия свят се надпреварват да проучат подобрени инжекции срещу Омикрон, тъй като данните показват, че антителата, предизвикани от ваксини, базирани на по-стари щамове, показват по-слаба активност за неутрализиране на силно предавания вариант.

Двамата кандидати съдържат неактивен или "убит" вирус Омикрон и подобни на двете ваксини на Sinopharm, използвани в Китай, ще бъдат тествани при възрастни, които вече са получили две или три дози ваксина, се казва в изявление на CNBG.

Не се уточнява кои ваксинни са получили участниците в изпитването, преди да приемат експерименталния бустер, или колко субекта ще бъдат наети.

Китайско проучване показа, че четвърта доза BBIBP-CorV, от съществуващата ваксина на Sinopharm, не повишава значително нивата на антитела срещу Омикрон, когато се прилага шест месеца след трета бустер доза към редовен режим с две дози.

Докато четвъртата доза възстанови нивата на антителата около пиковите нива, последвали третата доза, изследователите казаха, че новите ваксини ще предложат по-добра алтернатива като бъдещи бустери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари