Тодор Кантарджиев: Да се проветрява!

1
Експертът даде съвети как да се предпазим от новия коронавирус
Експертът даде съвети как да се предпазим от новия коронавирус Снимка: Личен архив на Тодор Кантарджиев

Експертът даде съвети как да се предпазим от новия коронавирус

COVID стана сезонна вирусна инфекция, но има нов вариант. Това е АБ.86, на който три пъти по-слабо му действат имунните серуми. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от БНТ.

По думите му новият вариант малко по-трудно заразявал. Десетина държави вече го имали, включително и Гърция. Преди ден здравните власти в южната ни съседка съобщиха, че имат от варианта, известен като "Пирола".

Според проф. Кантарджиев затова единият риск бил да го вкараме от Гърция. В 10 щата на САЩ също бил разпространен, но в Чикаго, щата Илинойс, където има най-много българи, го нямало.

"В Израел дадоха препоръка - на закрито ли си, с маска. А аз давам следния съвет - да се проветрява. Второто е хигиена на ръцете. Препоръчвам на хората над 65 години да носят маски", каза проф. Кантарджиев. Новият вариант предизвиквал възпаление на очите при малките деца.

При отрицателен антигенен тест трябвало да се направи втори, тъй като тестовете хващали само 50%, което се дължало на мутациите, които се появиха при коронавируса.

По думите на проф. Кантарджиев е добре, който е с имунен дефицит да си направи една бустерна доза от новите ваксини. Може да се сложат две ваксини в един ден - едната в лявата ръка, а другата в дясната.

Според него коронавирусът не е правен за бактериологично оръжие, не е нарочно, но се дължал на грешки, на недоглеждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Хм,
    Бе тия боклуци пак ли изпълзяха от нафталина? То, ластик да беше, щеше да се скъса все някога! Умиране няма тоя ковид, като котките възкръсва и след деветия път! Знаем, че ви секнаха парите от голямата измама, ама писнахте ми на хуя с ваш'те маски, *ваксини* и сертификати! Никога няма де се набодем, да ви ЕПМ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари