Нидал Алгафари: ГЕРБ, БСП и ДПС имат интерес да подкрепят Слави

0
За всички ще бъде изключително изгодно сега да има малко спокойствие
За всички ще бъде изключително изгодно сега да има малко спокойствие

За всички ще бъде изключително изгодно сега да има малко спокойствие

Има няколко варианта да погледнем към ситуацията. Единият е Слави Трифонов да работи вече за следващите избори, а другият – по-конспиративен – че вече има договорки с някого, каза в интервю за БНР пиар специалистът Нидал Алгафари.

„Има и един трети вариант, при който да има карашък: да гласуват за това правителство примерно 10 души от БСП, 10 души от ДПС и 10 души от ГЕРБ.“

Нидал Алгафари смята, че „по-скоро ще се случи 10:10:10, защото вече всеки гледа в собствената си паничка – ако се отиде на трети избори, какво би се случило“.

ГЕРБ има нужда от спокойствие, да си поемат дъх от електоралните шамари и от натиска на Бойко Рашков, БСП има нужда да си стегне редиците и да потърси причините за „този ужас, в който са в момента“, а ДПС след загубата на много гласове трябва да се преподреди. ДБ също има интерес да допривлече още гласове на следващ вот, поясни Алгафари.

„За всички ще бъде изключително изгодно сега да има малко спокойствие, да се даде един мандат от 4-5-6 месеца, една година, да се актуализира бюджетът, да се приемат някои много важни закони.“

В анализа си на вчерашното изявление на лидера на ИТН Слави Трифонов, с което той обяви състав на проектокабинет Нидал Алгафари посочи: „Със сигурност са го написали сценаристи, но не сценаристите. Най-вероятно не са сценаристите на Шоуто на Слави. Според мен има някаква друга намеса.“

Според Алгафари така представения запис подсказва, че не е направен „в последните два-три часа или за един ден“. Той подчерта, че е щяло да бъде по-добре, ако този кабинет е бил изваден преди изборния ден, което би донесло допълнителни гласове за „Има такъв народ“.

Нидал Алгафари открои предизборната кампания на „Да, България“ като единствената проведена професионално и по учебник. В България лидерите не са подготвени за качествени публични дебати и все още се харесват друг тип дебати, изтъкна пиар специалистът. В политиката е като в бягането – всички се опитват да стигнат първи до финала и се борят по всякакъв начин, а БСП в момента като чели тича в обратната посока, след като е даден сигнал, коментира още Алгафари в предаването „Преди всички“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари