Нелепи обяснения: Гривни и часовник попречили да сложат белезници на Георги Семерджиев

2
Докато е свалял накитите, е успял да избяга, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев
Докато е свалял накитите, е успял да избяга, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев Видео: NOVA

Докато е свалял накитите, е успял да избяга, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев

Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга от полицаите дни преди тежкия инцидент със загинали момичета на столичния булевард "Черни връх". Тогава той е бил спрян и са извикани служители на 7 РУ.

Имал накити - гривни и часовник, които пречили да му бъдат сложени белезниците. Трябвало да ги свали в колата. Докато свалял тези накити от ръцете си, успял да се измъкне. Мисля, че бяха двама служители, които са го подгонили. Целият низ от събития не ми звучи реалистично”, добави той в ефира на NOVA.

Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая „Семерджиев”, коментира още Демерджиев, който уточни, че са се „натрупали много инциденти”. Той допълни, че предложенията за хората, които да бъдат сменени, са дошли от професионалното ръководство на СДВР.

Един ръководител на това ниво - в районното управление, трябва да създаде такава организация и контрол по отношение на служителите си, че да не допуска инциденти. Недопустимо е полицейски служители да шофират след употреба на алкохол. Имаше опит този случай да бъде прикрит. Знаете случаите „Семерджиев” и „Любенов”. Те са поредица”, добави той.

Демерджиев уточни, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали „чадър” върху някого. „Проверката е много обемна. Бяха проверявани двама служители, после станаха 40. Разгърнахме проверката и на по-високо ниво - по отношение на ръководните кадри. Въведохме принципа да се търси отговорност от извършилия нарушение”, каза още министърът.

Силовият министър разкри, че шефът на МВР в Кюстендил Светослав Григоров се е срещал преди изборите с двама политици от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски. „Не е спазен редът, който е разписан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този директор и му казах, че имам такива данни. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно”, категоричен е Демерджиев. И разкри, че същият директор му е казал, че не е провеждал такива срещи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари