Недостиг на медицински персонал в Свищов

0
Лекарите не смогват
Лекарите не смогват Видео: ТВ+

Недостиг на лекари и медицински персонал в болницата в Свищов, където все повече нараства и броят на пациентите с COVID -19.

Затова алармират от ръководството на лечебното заведение. Единствената медицинска сестра, която близо месец се грижеше за хората, настанени в специализираното отделение, също е болна и в момента е приета там като пациент.

Капацитетът на COVID отделението в свищовската болница е запълнен, но варианти за разкриване на още легла има. Липсват обаче медици, които да поемат грижите за пациентите.

Илиян Венков – управител МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ град Свищов: „Изпитваме остра нужда от персонал, висш медицински персонал. Лекарите, които имаме не могат да смогнат да бъдат на лице и в ковид отделението и във Вътрешно отделение, където има други лежащо болни!“, предава ТВ+.

Мирела дончев - репортер: „В ковид отделението на свищовската болница е приета и медицинската сестра, която в продължение на повече от 20 дни сама се грижеше за пациентите, настанени тук!“

Сестра Лидия Македонска е дала положителна проба за коронавирус в началото на тази седмица и се наложило да бъде спешно хоспитализирана.

Илиян Венков – управител МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ град Свищов: „Доста ни притесняваше нейното състояние, все пак тя беше всеотдайна толкова дни, имаше момент, в който беше изпаднала в критично състояние, но за момента слава на богу тя е по-стабилна!“

На лечение в COVID отделението е и един лекарите от свищовската болница. От ръководството на лечебното заведение алармират, че с нарастването на броя на пациентите има риск и от недостиг на лекарства, което налага спешно подсигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари