Родилното отделение в Ловеч спря работа заради липса на лекари

0
Двама гинеколози са напуснали, а другите двама не могат да покрият дейността
Двама гинеколози са напуснали, а другите двама не могат да покрият дейността

Двама гинеколози са напуснали, а другите двама не могат да покрият дейността

Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница за активно лечение "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е с временно преустановена дейност поради липса на лекари, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Алдин Начков, цитиран от БТА.

Той поясни, че от родилното отделение са напуснали двама лекари, а останалите двама не могат да покрият дейността. Родилките се пренасочват към Троян и Плевен.

От 1 юни не работи и Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, а от следващия месец преустановява дейност и Очното отделение. Единственият лекар в отделението по физиотерапия също е напуснал болницата, а от офталмологичното отделение си тръгват и тримата лекари.

Д-р Начков каза още, че финансовото състояние на болницата продължава да е тежко, но най-големият проблем и кадровият.

Това е второто затваряне на родилното отделение в МБАЛ-Ловеч от създаването на лечебното заведение през 1879 г. За първи път това се случи в края на 2021 г. Тогава, отново заради липса на гинеколози, тогавашната директорка д-р Румяна Нановска спря дейността на родилното за един месец - от 10 декември 2021 г. до 10 януари 2022 г.

Месец по-късно за една седмица бе затворено и родилното отделение в болницата в съседния град Троян, а бъдещите майки бяха пренасочвани към Ловеч и Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари