Свищовската болница спря да приема пациенти

0
Обвиняват здравни специалисти в саботаж на болницата
Обвиняват здравни специалисти в саботаж на болницата Снимка: в. "Борба"

Невъзможността за хоспитализиране на болни превърна свищовската лечебница в единствената в страната, в която се преустановява основната дейност

Така близо 40 000 жители на крайдунавския град остават без болнична помощ и при необходимост от стационарна терапия трябва да пътуват до други населени места, пише вестник "Борба".

От Общинския кризисен щаб в Свищов съобщиха, че причината за хлопване на вратите за нови пациенти се корени в преднамерените действия на специалист по здравни грижи. Медикът провокирал още 8 медицински сестри да го последват в излизане в болнични. Някои от тях дори подали молба за напускане. Острият недостиг на кадри тотално срива възможността за организиране на график в отделенията на болницата, която и преди това бе в критичен дефицит на здравни служители.

За безпрецедентното положение на стационара са уведомени Регионалната здравна инспекция във Велико Търново и здравното министерство. Предприети са необходимите действия за осигуряване на медицински персонал, но все още няма посочен срок, до който ще продължи невъзможността за хоспитализиране на болни.

Засега няма опасност настанените в ковид отделенията да останат без обгрижване от медици. Привлечени като доброволци са лекар, специализант и четирима студенти по медицина, които адекватно и навременно подпомагат дейността в звеното. В клиниката има настанени 55 пациенти с коронавирус.

Междувременно общежития на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ вече са предоставени на МБАЛ за настаняване на инфектирани, които са в по-леко състояние. В тях ще бъдат настанявани и карантинирани лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари