Наказаха депутата от Русе заради за сблъсъка в парламента

1
Наказаха 17 депутати с порицание
Наказаха 17 депутати с порицание Снимка: Facebook

Наказаха 17 депутати с порицание

Председателят на НС Росен Желязков наложи санкции на общо 17 депутати, които почти стигнаха до бой в пленарната зала в четвъртък. Наказанието е порицание, обяви Желязков.

В четвъртък заради декларация на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков напрежението в парламента ескалира Стига се и до физическа саморазправа между депутати от втората политическа сила и "Възраждане".

Русенският депутат от партията "Възраждане", Златан Златанов, се оказа в центъра на вниманието. Видеозаписите от пленарната зала показват яростен спор, който ескалира с физически сблъсък между Златанов и негов колега.

Златанов се бута и протяга ръка към своя колега. Впоследствие народният представител влиза във физически конфликт с един от квесторите, който се опитва да го спре.

„Мъжеството е да се противопоставиш на подобни физически атаки, атаката не беше моя… Първият, който скочи, беше Злати. Не знам как се казва, знам го само по малко име“, каза Манол Пейков, който показа драскотина по бузата.

Най-много наказани има в парламентарната група на „Възраждане“ – 12. Там санкционирани бяха депутатите Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Веселин Вешев, Климент Шопов, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачева и Емил Янков.

Останалите петима са от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ - Явор Божанков, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев и Настимир Ананиев.

„Вие сами бяхте свидетели на тази масовост на нарушението, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като „тепачка“. Давам си ясна сметка, че една част от тях може да са били в ситуацията на защита, така че има възможност и това да бъде оспорено“, заяви председателят Росен Желязков при обявяването на санкциите.

Той изброи от парламентарната трибуна имената на 17 народни представители, които са с наказание порицание, сред които Явор Божанков, Манол Пейков, Цончо Ганев и други.

Градусът на напрежението се повиши, след като Божанков заяви от парламентарната трибуна, че "въпреки че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение", посочи Божанков, след като неколкократно бе прекъсван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ на 1 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    14
    Хочо
    акулкоБ очнаталЗ
  • -1
    13
    до 12
    хахаха! 220 харесвания? Tо толкова посещения не е имало на тая "новина". Чудесно ни демонстрирате, че сайтчето ви е част от партийните редици :D Ама по полека с брояча, че като сте на 3 ракии сте написали една цифра повече.
  • 225
    12
    Само така!
    Ей затова съм го пратил тоя сладур в Парламента – щом е нужно, дори да се бие за мен и да отстоява интересите ми! Браво, Злати! С теб сме! Ебете им майката на ПеПерастите, ДеБилите, ГЕРБерастите и рязаните чалми! Но най-много се вардете от кака Курни, че май освен топки имала и простата!
  • -34
    11
    Мхм
    Златанчо продавача на обувки се е развихрил, ама че е луд луд е ама и тия идиоти всичките където го пратиха там да отидат да си го приберат...
  • -32
    10
    Илко
    Простака и в Народното събрание да го изпратиш пак си остава простак, но за съжаление заедно с това се опростачва и Народното събрание.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари