Надеждата на пенсионерите е, че краят наближава

1
А тези, които идват след тях, нямат и тази надежда
А тези, които идват след тях, нямат и тази надежда

Господа политици, благодарение на вас сега българинът е озлобен, намусен, завистлив, крадлив и беден.

Господа политици, вижте тези, които вече двайсет години ви гласуват доверие! Вижте ги!

Старци с угаснали погледи от мизерното и жалко съществуване се движат като сенки. Надеждата, която ги крепи, е, че краят наближава. А тези, които идват след тях, нямат и тази надежда. Обезверени, безработни, изцедени психически, с изпилени нерви… Вместо да градят и създават, оскотяват от усилията и борбата да оцелеят. Ожесточени и недоволни, но слаби да изкрещят: „Стига”! А вас това ви устройва…

Господа политици, виновни сте не просто за това, че сме най-бедните в Европа. Виновни сте, че осакатихте моралните ценности на своя народ!

Преди двайсетина години българинът е бил трудолюбив, гостоприемен, градивен, обичащ земята си, умеещ да се весели… Благодарение на вас сега българинът е озлобен, намусен, завистлив, крадлив и беден. (Александър Иванов, Ретро.бг)

Да си припомним какво ни обеща ГЕРБ в началото на 2017 година.

Някой спомня ли си, че ни обещаха високи доходи, борба с корупцията, справедливост и сигурност - 1500 лева средна работна заплата, довършване на АМ „Хемус“, двоен скок на учителските заплати, падане на депутатския имунитет, отнемане на имущество на хора във властта, електронно правосъдие, както и отчет на всеки 3 месеца на съдии и прокурори.

Рязък скок на заплати и пенсии, подобряване качеството на образованието, борба с корупцията и гарантиране на националната сигурност. Това бяха приоритетите в управленската програма на ГЕРБ, които партията представи на пресконференция на 3 февруари 2017 година. 

Най-важните реформи, обещани от партията на Бойко Борисов, са фискалните. Те включват 650 лв. минимална и 1500 лв. средна работна заплата, с уговорката, че това ще е факт едва в края на четвъртата година от следващия мандат на парламента, и ако икономическият ръст е най-малко 3% годишно. ГЕРБ обещават да запазят данъчния модел и да продължат опитите да ограничат максимално плащанията в брой.

Средствата за увеличаването на доходите ще дойдат и от борбата със сивата икономика. "В сивата икономика има още резерви", отбеляза бившият финансов министър Владислав Горанов.

От партията на Борисов са помислили и за мерки срещу демографската криза, като потвърдиха старата си идея за насърчаване на създаването на семейства с 3 деца.

Довършване на АМ „Хемус“, което според партията на Борисов ще стимулира икономиката в Северна Българи, както и продължаването на програмата за саниране също са заложени в управленската програма на ГЕРБ.

Трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК) ще минат към НОИ като мярка за борба срещу фалшивите инвалидни пенсии. Ще бъде поставен акцент върху капиталово финансиране без лихви и обезщетения – за гражданите и пенсионните фондове, посочи Делян Добрев.

От партията обявиха и идеите, които ще приложат за намаляване на административната тежест и бюрокрацията. „В 7-дневен срок администрацията ще прави служебно събиране на документите и ще е длъжна да отговори на всеки гражданин, а ако не го прави, ще се счита, че документът му е издаден”, обясни Бойко Борисов. „Имаме Агенция за електронно управление, европейски програми, ще приложим принуда да работят в срок, иначе – мълчаливо съгласие”, зарече се той.

Друг важен приоритет е образованието. Там целите са двоен скок на учителските заплати, стимулиране на млади учители, предотвратяване закриването на училища, справяне с неграмотността и намаляване на детската агресия.

Управление на ГЕРБ ще бори неграмотността с координирани действия, всяко дете да посещава училище и задължителните предучилищни групи. "Родители, чиито деца не посещават училище, наистина няма да получават помощи", посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ще се промени системата на финансирането на учебните заведения - т.нар. делегирани бюджети. Издръжката им вече няма да зависи само от броя на посещаващите ги.

В сферата на правосъдието също има важни обещания – падане на депутатския имунитет, борба с корупцията по високите етажи на властта чрез създаването на единен антикорупционен орган, отнемане на имущество на хора във властта, ако не могат да докажат доходите си, електронно правосъдие, както и отчет на всеки 3 месеца на съдии и прокурори.

„Каквото обещаем, става. Не можем да си позволим да не го направим“, заяви лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му партията се съобразява с възможностите на икономиката и ограниченията, които са наложени от Брюксел.

Борбата с битовата престъпност ще бъде приоритет за полицията. Тя ще се води чрез увеличено присъствие и нов автомобилен парк.

Охраната на българската граница също ще продължи да бъде строга. За целта ще бъдат увеличени правомощията на армията и войниците ще могат да задържат нарушители в 30-километровата гранична зона.

От партията се обявиха и за моментално въвеждане на машинно гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари